Vervangen scherm lcd iPhone 5 Tips vragen over vervangen scherm iPhone 5
  F. Smits     24-02-2016 09:33     Reacties ( 9 )
Reacties (9)
 F. Smits (beheerder) -  30-03-2016

Stappenplan vervangen scherm iPhone 5 Stap 1 Zorg eerst dat je iPhone helemaal uitgeschakeld is. Draai vervolgens de twee kleine schroefjes aan de onderkant van het toestel eruit. Deze bevinden zich naast de ingang van de opladerpoort. Met een zuignap (vaak in de pakketten meegeleverd) trek je het scherm voorzichtig omhoog. Houd ondertussen de behuizing van de telefoon goed vast. Stap 2 Trek het scherm er niet in n beweging af, want er zitten kabels aan vast die je kan uitrekken. Om deze los te maken, schroef je het metalen plaatje los waar de kabels onder zitten. In dat plaatje zitten drie schroeven. Het plaatje moet er vrij gemakkelijk uitgaan, maar gebruik een plastic staafje voor de grip (ook dit zit vaak in een pakket). Stap 3 De kabels zitten vastgedrukt aan de behuizing van de iPhone. Haal deze voorzichtig los met de plastic staven. Doe dat vanaf de rechterzijde van waar ze vast zitten. Als alle kabels los zijn, komt het scherm vanzelf volledig los van het toestel. Stap 4 Nu is het zaak dat je alles in omgekeerde volgorde weer vastmaakt met je nieuwe scherm. Het goed leggen van kabels en aansluitingen kan een beetje lastig zijn. Kijk dus rustig naar wat je moet doen. Voordat je het scherm helemaal aandrukt, is het verstandig om je iPhone even aan te zetten, om te checken of alles werkt. Uiteraard werkt de homeknop nog niet. Werkt alles, dan druk je het scherm aan en schroef je de schroefjes terug.

 F. Smits (beheerder) -  30-03-2016

Ja, er is zeker veel verschil in kwaliteit scherm iPhone 5. De goedkopere schermen van de iPhone 5 geven minder licht en hebben vaak ook een blauwe gloed over het scherm. Ook het touchscreen is minder gevoelig. Wij hebben besloten om deze goedkope schermen niet te verkopen en enkel origineel aan te biden uit de Apple foxconn fabriek.

 Jos -  30-03-2016

Is er veel kwaliteitsverschil in kwaliteit scherm iPhone 5? Ik zie veel verschillende prijzen met scherm iPhone 5 op internet.

 F. Smits (beheerder) -  02-03-2016

Nee, het glas en het lcd scherm zitten erg stevig aan elkaar verlijmd. Alleen met professionele apparatuur kan het glas van het lcd gescheiden worden. Als je dit laat doen worden de kosten hoger dan de aanschaf van een iPhone scherm met glas en lcd verlijmd.

 Wilma -  02-03-2016

Mijn glas van de iPhone 5 is gebarsten, maar het lcd werkt nog goed. Kan ik een losse glasplaat bestellen?

 F. Smits (beheerder) -  02-03-2016

Bij het juist volgen van de instructies kunt u ongeoefend het scherm iPhone 5 in ongeveer 20 minuten vervangen.

 John -  02-03-2016

In hoeveel minuten kan ik het scherm van mijn iPhone 5 vervangen?

 F. Smits (beheerder) -  24-02-2016

U kunt de zuignap net boven de homebutton plaatsen en dan mag er best veel kracht worden gezet om het scherm van de iPhone 5 los te trekken. Wij trekken het scherm van de iPhone 5 een paar millimeter los van de behuizing en steken er dan een plastic tool tussen om het scherm vanuit onder langzaam los te maken. Naast de 2 pentalobe schroeven zit het scherm dus met een ijzeren frame geklemd in de iPhone.

 Wil -  24-02-2016

Ik heb twee pentalobe schroefjes verwijderd uit mijn iPhone 5 maar het lijkt erop dat het scherm nog vast zit. klopt dit?